Prøv ut disse deilige

Oppskriftene

Thumbnail

Slik lager du

quesadillas med søtpotet

Dette trenger du:
Søtpotetblandingen
2 ss olivenolje
1 stor søtpotet
1 fersk chili
1 ss malt spisskummen
1 ss paprika
2 ts oregano
1 ts havsalt
1 bunt fersk basilikum

Quesadilla
6 tortilla
230 g sorte bønner
200 g vegansk ost
Fersk spinat

Guacamole
2 avokado
1 lime, kun saften
1 neve fersk koriander
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
1 ts salt og pepper

Fremgangsmåte
1. Vask, skrell og kutt søtpoteten i tynne strimler eller bruk en spiralkutter og lag spagetti av søtpoteten. Finhakk chili og basilikum.
2. Bland sammen chili, basilikum, spisskummen, salt, paprika, oregano og olje i en dyp stekepanne. Stek på middels varme et par minutter. Tilsett søtpoteten og stek myk (ca. 5-8 minutter).
3. I mellomtiden lager du guacamole. Finhakk rødløk, koriander og hvitløk. Mos alle ingrediensene sammen med en gaffel eller stavmikser. Smak til med salt og pepper.
4. Varm opp en ny stekepanne på middels varme. Strø litt ost på den ene halvdelen av tortillaen. Fortsett med spinat, sorte bønner, søtpotetblandingen og deretter litt ost igjen. Her er det viktig å starte og avslutte med ost slik at quesedillaen holder seg sammen! Brett over den andre halvdelen av tortillaen og stek et par minutter på begge sider til osten smelter.
5. Server rykende varm med guacamole!

Thumbnail

Smak på deilige

Veganske pannekaker

Dette trenger du:
Crêpes
Ingredienser: (6 CRÊPES)
2 dl bokhvetemel
2 dl plantemelk

Fyll
3 modne bananer
Sjokoladesaus:4 ss vann3 ss bakekakao
2 ss lønnesirup

Topping
Ferske bringebær

Slik gjør du det:
1. Visp sammen bokhvete og plantemelk i en bakebolle. La røren stå å på kjøkkenbenken i ca. 5 minutter. Tilsett mer plantemelk om røren bli for tykk, du vil ha tynne pannekaker.
2. Kutt bananene i skiver. Varm opp en stekepanne på middels varme og stek bananskivene gyllen.
3. Bland sammen ingrediensene til sjokoladesausen i en liten skål og sett til side.
4. Når pannekakerøre er klar heller du ca. 1 dl røre i stekepannen. Snu pannekakene etter ca. 2-4 minutter og fyll med den karamelliserte bananen.
5. Topp pannekakene med sjokoladesaus og ferske bringebær. Sunne pannekaker på 1-2-3, nyt!

Thumbnail

Slik lager du

Rødbetburger med avocadokrem

Dette trenger du:
4-6 burgere
- 5 dl raspet rødbet (ca. 2 medium store rødbetter)
- 2 dl store havregryn
- 1 dl linser ferdigkokt (hermetikk)
- 1 dl hvetemel
- 1/2 gul løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss peanøttsmør
- 4 ts fersk timian, hakket
- 1 ts salt
- 1 ts pepper

Avokadokrem
‍2 avokado, most
1 lime, kun saften
1 neve fersk koriander, hakket
1/2 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt og pepper

Chilimajones
2 ss vegansk majones
1 ts sriracha

Salsa
1/2 rødløk, finhakket
1 ss fersk koriander, finhakket
1/2 lime, kun saften
4 tomater, hakket

Annet
4-6 burgerbrød
Crisp salat
Agurk

Fremgangsmåte
1. Start med å skrelle og raspe rødbetene. Finhakk løk, hvitløk og timian. Ha så alle ingrediensene til burgerne i en kjøkkenmaskin med kniver og kjør til en jevn deig. Deigen kommer til å være klissete så skyll hendene i kaldt vann før du former deigen i 4-6 burgere.
2. Varm opp en stekepanne med noen ss olje. Stek burgerne på medium varme i 3-5 minutter på hver side til de er gyllen.
3. Lag avokadokremen ved å mose avokadoen, finhakke koriander, rødløk og hvitløk. Bland alt sammen og smak til med limesaft, salt og pepper.
4. Lag chilimajonesen ved å blande sammen vegansk majones og sriracha i en liten skål.
5. Lag salsaen ved å kutte tomatene i små terninger, finhakk rødløk og koriander. Bland alt sammen og smak til med limesaft.
6. Server burgerne i burgerbrød. Topp med chilimajones, avokadokrem, salsa, agurk og crisp salat.